19 Kasım 2012 Pazartesi

Ordu'nun dereleri...


Dünyadaki bütün stoperler arasında bir anket yapma imkânı olsa ve şu anda oynamak istemediğiniz tek takımın ismini söyleyin dense eminim hepsi Trabzonspor der. Sağ stoperin aynı zamanda sağ bek, sol stoperin de aynı zamanda sol bek oynamak zorunda olmaları her maç ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına sebep oluyor. Emerson ve Serkan’ın hem savunmada hem de hücumda takıma sağladıkları bir katkı olmamasının yanında, yaptıkları bireysel hatalar sonucu kendi kalelerinde yarattıkları gol tehlikelerinin de sayısı azımsanmayacak düzeyde.

Haftalardır kadro ve puan açısından istikrar yakalayamayan Trabzonspor’un kötü futbol ve sürekli geri pas yapma konusunda yakaladığı istikrar bir an evvel önlem alınmazsa puan kayıplarının artarak devam etmesine yol açacak. Zokora’nın yokluğunda Colman, Sapara ve Soner’den oluşan orta sahanın top hakimiyetinin çok daha üst seviyede olması gerekirdi.

Emre ile desteklenen forvet hattında gerek Janko’nun gerekse Yasin’in etkisiz oyunları ve birbirinden kopuk oyunları bordo mavililerin ilk yarıyı gol pozisyonuna giremeden kapatmasına neden oldu. Hücum bölgesindeki kısırlığın faturasını Yasin’e çıkartan Şenol Güneş oyuna aldığı Olcan’ın müthiş hareketleri sonucu yaptığı etkili ortasının Janko tarafından gole çevrilmesi ile bu hamlesinin meyvesini almış oldu. Doğruyu söylemek gerekirse bu değişiklik sırasında çıkması gerekenin Yasin değil, Janko olduğunu düşünmüştüm.

Düşündüğüm bir başka şey de Trabzonspor’un sezon başından beri gol bulduktan sonra sürekli geri çekildiği ve bunun sonucu olarak da kalesinde gol gördüğüydü ve öyle de oldu. Rakip kim olursa olsun Trabzonspor takımının bu denli aciz duruma düşüyor olmasının mantıklı hiçbir açıklaması yok. Bunu ne hocanın yetersizliğiyle, ne de futbolcuların kalitesinin düşüklüğüyle açıklayabilirsiniz. Bunun inanın mantıklı bir açıklamasını ben de bulamıyorum.

Halil, Olcan işbirliği ile gelen golle oyunda yeniden üstünlüğü yakalayan bordo mavililer önceki maçların aksine geri dönüş için bir direniş göstermiş olsalar da bu golden sonra da savunmaya çekilerek rakibinin etkili olmasını sağladılar. Skoru korumak için dönem dönem geri çekilmek anlayışla karşılanabilecek bir durum olsa da, takım halinde kendi yarı sahandayken bu kadar rahat pozisyon veriyor olmak şampiyonluğa oynadığını iddia eden bir takım için kabul edilemeyecek bir durum.

Daha önceki haftalarda da sık sık tekrarladığım gibi Trabzonspor takımı bugün ortaya koyduğu oyunla da şansının yanında olduğu karşılaşmaları kazanmaya, diğerlerinde ise puan kaybetmeye devam edeceğine dair görüntüsünü sürdürdü. Bugün bu şans Ordu'nun derelerinin yukarıya akmasını sağladı. Bundan sonra da böyle olmasını beklemek fazla iyimserlik olur düşüncesindeyim. Olumlu olarak söylenebilecek gelişmeler ise Olcan’daki kıpırdanma, Janko’nun golle tanışmış olması ve alınan 3 puandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder