5 Kasım 2012 Pazartesi

Şenol Güneş Trabzonspor'u Unutmuş...

Şenol Güneş ya Trabzonspor’u çalıştırdığını unuttu ya da Trabzonspor’un ne olduğunu... İlk yarıda kendi sahasına hapsolan takımını seyretmeyi yeğleyen Güneş, ikinci yarıda ceza sahasına hapsolmasını da seyretmekle yetindi. Koca bir ikinci yarı rakibini seyreden bir takımın sahadan mağlubiyetle ayrılması gerekiyordu ve öyle de oldu. 

Diziliş anlamında Antalyaspor’un savunmasını ileride kurması ve oyunu rakip sahaya yığma düşüncesinde olmaları, buna nazaran bordo mavililerin genelde kendi yarı alanında kalıp kazandığı toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalışmaları en azından benim izlemek istediğim bir Trabzonspor değil. Trabzonspor’un rakibini karşılayan değil, sahasına hapseden bir oyun mantalitesini benimsemesi, bunu sahaya yansıtması ve bu uğurda mücadele etmesi gerekir ama gelin görün ki ne hocası ne de oyuncuları bu ışığı vermiyor, veremiyor…

Trabzonspor takımının uzun yıllardan beri süregelen sol bek sıkıntısı Emerson transferinden sonra da devam ediyor. Sık sık yerini kaybeden Brezilyalı yapamadığı müdahalelerle de takımı zor durumlara düşürdü. Görünen o ki, bu sıkıntı ilerleyen haftalarda da devam edecek. Hatta birçok açığını kapatan Sol Bamba’nın da Afrika Kupası için ülkesinin milli takımına gideceği düşünüldüğünde durum biraz daha kaygı verici hale geliyor.

Maça dönecek olursak, Trabzonspor takımında sezon başından beri sağlanamayan kadro istikrarı oyuncular ve oyun üzerinde net hükümler vermemizi engelliyor. İlk yarıda rakibe verilmeyen pozisyonlar ikinci yarıda Zokora’nın da savunmanın içine iyice gömülmesi ve atakları orta sahada karşılamaması sonucu verilmiş oldu. Antalyaspor oyuncuları Zokora’nın boşalttığı bölgede rahat top yaptı. Buna bir de Soner ve Adrian’ın oyun kurmaktaki yetersizlikleri eklenince bordo mavililer kendi ceza sahasına hapsolmuş oldu.

Yaratıcı oyuncu eksikliği, oyunun yeterince hızlı oynanamıyor olması, topun kanatlara yeterince indirilememesi, indirildiği nadir anlarda ise etkili ortaların gelmemiş olması girilen gol pozisyonu sayısının azlığına yol açıyor. Bu durumu aşmak için Trabzonspor orta sahasının hücum oyuncularına daha fazla yardımcı olmaları ve son paslarda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Savunmasını ileride kuran Antalyaspor karşısında ileri oynanan topların daha süratli olması ve daha sık denenmesi gerekirdi.

Sonuç olarak puan tablosunda Trabzonspor’u alt sıralara hapseden bir karşılaşma oldu Antalya’da. Şenol Güneş ve öğrencileri belki günü kurtarabilirlerdi ama bu oyun anlayışı ile bunun olması mucize olurdu. Şenol Güneş ve öğrencileri bundan önceki haftalarda olduğu gibi bundan sonraki haftalarda da şansının yaver gittiği karşılaşmaları kazanıp şansının yanında olmadığı karşılaşmaları kaybetmeye devam edeceğini göstermiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder