28 Ekim 2012 Pazar

İlker Meral Rol Çaldı...


2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor’un 2009-2010 Şampiyonu Bursaspor’u ağırladığı karşılaşmanın temposunun her iki takıma da yakışmadığını söylesek sanırım haksızlık etmiş olmayız. Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçen ilk kırk beş dakikada gol çıkmamış olmasında Onur’un yaptığı iki güzel kurtarışın yanı sıra Olcan ve Janko’nun son vuruşlardaki yetersizliklerinin de payı büyüktü.

Haftalardır forvet bölgesinde sergilediği silik futbola rağmen Şenol Güneş’in bir türlü vaz geçemediği Halil’in bu seferki etkisizlik alanı orta sahaydı. Bu oyuncunun Trabzonspor kadrosunun en olumlu top kullanan oyuncusu Soner yerine tercih edilmiş olması ise anlam vermediğim bir başka hamseydi.

Sapara’nın savunmadan top alarak oyun kurmasını isteyen Şenol Güneş, Soner ve Colman’ın yokluğunda Zokora’nın bu görevi yapamayacağını doğru okumuş olsa da Halil-Soner tercihini genç oyuncudan yana kullanmayarak orta sahanın daha hızlı ve dikine oynama olasılığını da azaltmış oldu.

Şurası bir gerçek ki, Trabzonspor takımı vasat ve vasat altı oyunculardan oluşan bir takım. Gerek yetenek eksikliği gerekse Şenol Güneş’in yapmış olduğu hatalı oyuncu tercihleri takımın gol bulmasını ve dolayısıyla da maç kazanma olasılığını oldukça düşürüyor. Buna bir de futbolcuların umursamaz tavırları ve isteksiz oyunları eklenince sezon başından beri izlediğimiz etkisiz oyun ortaya çıkıyor.

Yenilen golde rakibini seyretmekle yetinen Emerson’un maç boyunca hiç olumlu top kullanmadığını söylesem, o kadar da değildir diyeceğinizden eminim ama inan ki o kadar… Karşıladığı bütün topları (tabi karşılayabilirse) doğrudan taca gönderen Brezilyalı, hücuma çıkarken yaptığı pas hataları ve kaptırdığı toplarla da hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.

Bamba ve Mustafa hariç bütün futbolcuların sorumluluk almaktan kaçtığı, daha da acısı dokuz hafta boyunca bu yönde olumlu bir sinyalin olmadığı bir takımdan olumlu futbol beklemek iyimserlikten ziyade enayilik olurdu. Nitekim öyle de oldu. Tarihinde Trabzon deplasmanında ilk defa galibiyet alan Bursaspor’un bu galibiyetindeki en büyük pay maalesef kendilerinin değil, başta Şenol Güneş olmak üzere bordo mavili futbolcularındır diye yazımı bitirmeyi düşünürken maçın hakemi İlker Meral bu rolü onlardan çaldı ve Yasin’in muhteşem golünü hatalı faul kararıyla iptal ederek Trabzonspor’u oyun olarak çok da hak etmediği bir puandan etmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder