27 Mart 2014 Perşembe

Gianni Infantino'nun 26.03.2014 tarihli Açıklaması

Infantino'nun Kazakistan'ın Astana kentinde yarın başlayacak olan UEFA kongresi öncesi Gianni Infantino'nun yaptığı açıklamanın ŞİKE ile ilgili olan kısmı ve tercümesi aşağıdaki gibidir.

Kaynak : http://uk.mobile.reuters.com/shortArticle/sportsNews/idUKBREA2P0T620140326


MATCH FIXING

Infantino gave more detail on the proposals UEFA want to introduce to deal with match-fixing, which, he said, was only producing 0.7 per cent alerts from the 32,000 matches UEFA monitors 365 days a year, 24 hours a day.

"That is still 0.7 too many. An alert does not mean the match is fixed, of course, but it alerts us to anything unusual taking place," he said.

"But even 0.001 per cent is too many. We are sure there is nothing going on at the top level of the major leagues. But our objective is to completely eradicate match fixing from football, so that is why we are continuing working on it.

"There are many aspects to this and we are looking to harmonise sanctions across Europe as much as possible with life bans issued across the continent, and no statutes of limitations for when sanctions can be applied.

"We are working with integrity officers in each country who are working with police forces, and we also want 'sports fraud' enshrined as a crime in the relevant criminal law because this allows police forces to act.

"We also want hard, strict sanctions in every country including life bans. The criminals will always try and stay one step ahead but we believe match fixing is reducing with what we already have in place, like our betting fraud detection system."


Tercümesi :

ŞİKE :

Infantino, UEFA’nın şike ile mücadeleyle ilgili yürürlüğe sokmayı düşündüğü taslak hakkında da bilgi verdi. Infantino, UEFA’nın 365 gün boyunca takip ettiği toplam 32000 tane maçın yüzde 0,7’sinden uyarı geldiğini belirtti.

‘Bu hala yüzde 0,7 oranında çok fazla. Uyarı tabi ki bir maçta şike olduğu anlamına gelmiyor, ama bizi o maçta ilgili doğal olmayan bir durum olduğu konusunda uyarıyor’

‘Fakat yüzde 0,001 bile çok fazla. Ana liglerin en üst seviyesinde her hangi bir şeyin olmadığı konusunda eminiz. ( Burada kasıt İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa vb AB ülkelerinin ligleri ). Fakat bizim amacımız şikeyi futboldan tamamen yok etmek. Bu yüzden de bu konunun üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.

 ‘ Bunun çok yönü mevcut ve biz Avrupa genelinde cezaları olabildiğince düzen vermek (bütünlük sağlamak), kıta genelinde şikeye ömür boyu men cezaları getirmek istiyoruz ve cezaların uygulaması için de zaman aşımı olmayacak.

‘ Her ülkedeki polislerle birlikte çalışan dürüst görevlilerle beraber çalışıyoruz ve ayrıca ‘spor sahtekârlığının’ ilgili ceza kanunun içinde suç unsuru olarak yer almasını da istiyoruz ki bu emniyet güçlerine müdahale hakkı tanısın.

‘Biz ayrıca her ülkede ömür boyu men cezasının da yer aldığı sert, kesin cezaların uygulanmasını istiyoruız. Suçlular her zaman bir adım önde olmayı deneyecek ve başaracaktır, fakat biz şikenin biz şikenin gün geçtikçe hala yürürlükte olan uygulamalar sayesinde azaldığına inanıyoruz, tıpkı bahis usulsüzlüğü denetleme sisteminde olduğu gibi’


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder