18 Ağustos 2012 Cumartesi

Görünen Köy

Trabzonspor düşmanlığını her geçen gün bir ileri boyuta taşıyan TFF, bu sıcakta ligin tek gündüz maçını ebedi düşmanına layık görerek insan hayatına kast eden ilk ve tek federasyon olarak Guinness rekorlar kitabına geçmediyse bile tarihin karanlık sayfalarındaki yerini almıştır.

Ligin ilk maçı olması ve zeminin bozuk olmasının da etkisi olsa bile Trabzonspor takımının bu denli yüksek pas hatasıyla oynaması düşündürücü. Bordo mavililerin ne yaptığının belli olmadığı 90 dakikanın tek güzel organizasyonunun golle sonuçlanması Serkan, Soner ve Volkan’ın art arda yaptıkları olumlu hareketlerin meyvesiydi. Bu tür varyasyonları bu sene sık sık izlemeyi temenni ediyorum.

Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılmış olmasının özellikle Volkan ve Olcan’a olumlu katkı yapacağını ve takım oyununa da artı yönde yansımalar yapacağını öngördüğüm bir sezonda Soner’in de bu takıma katkı yapabilecek bir potansiyele sahip olduğunu bu maçta görmüş olduk.

Geldiği günden bu yana bu takımda ne oynadığını anlayamadığım Zokora cephesinde de değişen bir durum yoktu. Değişmeyen bir diğer olumsuzluk da savunmanın dağınık hali… Gayretlerine ve iyi niyetlerine emin olduğum savunma oyuncularının bu denli hata yapıyor olmasının tek açıklaması yeterlilik sıkıntısı olmalı. Sapara’nın bu formuyla Colman’a alternatif  olamayacağı, Vittek’in bu yükü kaldıramayacağı, Celutska ve Ferhat ile sol bek açığının kapanamayacağı da eksik bölgelere gerekli takviyeleri yapamayan yönetim tarafından doğru okunmalı.

Vittek’in oyundan çıktığı dakikalarda santraforsuz oynamak yerine Alanzinho’nun bile bu bölgede görevlendirilmesi yakalanan kontra atak pozisyonlarının bordo mavililer lehine değerlendirilmesini sağlayabilirdi. Koca bir 90 dakika durumu idare etmeye çalışan Trabzonsporlu oyuncular geliyorum diyen golü Tolga’nın yaptığı büyük hata sonucunda kalesinde gördü. Şenol Güneş’in Tolga konusunda duygusal davranması ve kaleyi Onur’a teslim etmemesi bu takıma bu yönde daha çok puan kaybettireceğe benziyor.

Özetle Trabzonspor takımı oyun anlamında da oyuncu anlamında da güç kaybetmeye ve sıradanlaşmaya devam ediyor. Yenilen beraberlik golünden sonra Trabzonspor takımının atak bile geliştirememiş olması ve ev sahibi karşısındaki düştüğü aciz durum ise tam anlamıyla utanç dakikalarıydı. Geçen sene şike süreci ve sıkışık takvimin arkasına sığınanların artık bu bahanelerin de kalmadığını bilmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder