16 Eylül 2012 Pazar

Onur'lu 3 Puan

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın Trabzonspor’a olumlu yansıyacağını umanları hayal kırıklığına uğratan bir ilk yarı izledi bordo mavili taraftarlar. Bunda eksik oyuncuların payı olduğu kadar sahadaki alternatiflerinin de yetersizliğinin payı vardı.

Geldiği günden bu yana ha bugün ha yarın derken bir türlü beklentileri karşılayamayan Henrique’nin her pozisyonda yerde kalmasının mantıklı bir açıklamasının olamayacağını düşünüyorum. Top kontrolü ve gol vuruşu bu denli vasat olan bir santraforla sahaya çıkmak ben bu maçta gol şansımı mucizelere bırakıyorum demektir. Bir de O’na Yasin ve son dönemlerdeki en iyi oyunu oynamasına rağmen Halil’in gol vuruşlarındaki eksiklikleri eklenince ilk yarı boyunca beklenen mucize gerçekleşmemiş oldu.

Maçların orta sahalarda kazanıldığını düşünen biri olarak savunma ve hücum oyuncularının bütün yetersizliklerine rağmen Trabzonspor için asıl sorunun oyun içinde sorumluluk almayan orta saha oyuncuları olduğu kanaatindeyim. Dikkat edilirse dönem dönem kıpırdanan orta saha, pozisyon üretmede sıkıntı çekmediği gibi oyunun kontrolünün de Trabzonspor’da olmasını sağladı.

Zokora ve Sapara’nın kaçak oynadığı ve sorumluluk almadığı dönemlerde ise rakip takım hızlı oyuncularının da yardımıyla Trabzonspor kalesine gelmekte ve pozisyon bulmakta zorlanmadı. Geçen sezon kiralık oynadığı Gaziantepspor’da olumlu bir performans ortaya koyan Sapara’nın Colman ve Soner’in yokluğunda kendisine verilen şansı daha iyi değerlendirmesini beklerdim.

Emerson’un savunmadan ziyade takımın hücumuna daha fazla katkıda bulunacağı izlenimi edindiğimiz, Zeki’nin sırıtmadığını gördüğümüz, Janko için fikir edinemediğimiz karşılaşmada Halil’in güzel vuruşuna kalecinin de yaptığı katkıyla 58. dakikada gelen gol kadar Onur’un 90+2. Dakikada yaptığı muhteşem kurtarış bordo mavililerin kendi sahalarında oynadığı ikinci karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Ligin beşinci haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak olan Trabzonsporlu oyuncuların o maçta bugüne oranla çok daha fazla mücadele etmesi ve daha fazla yardımlaşması gerekiyor. Bugün sahada olamayan oyuncuların da kadroya katılacağını var sayarsak doğru taktik, doğru kadro ve mücadeleci bir oyunla İstanbul deplasmanından da en azından bir puan alarak dönülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder