27 Mayıs 2014 Salı

CAS Kararlarının Yargıya Taşınma Şartları

Aşağıdaki metin CAS'ın resmi sitesinden alınmıştır;

İlgili Link: http://www.tas-cas.org/en/20questions.asp/4-3-231-1010-4-1-1/5-0-1010-13-0-0/

IS IT POSSIBLE TO APPEAL AGAINST A CAS AWARD ?


Judicial recourse to the Swiss Federal Tribunal is allowed on a very limited number of grounds, such as lack of jurisdiction, violation of elementary procedural rules (e.g. violation of the right to a fair hearing) or incompatibility with public policy.­­ ­­


Tercümesi:

CAS Kararını Temyiz Etmek Mümkün müdür?

CAS kararının İsviçre Federal Mahkemesi'ne taşınabilmesi koşulları sınırlıdır;

1) Yetkisizlik: fb, UEFA davasını CAS'a taşıyarak CAS'ın yetkili olduğunu baştan kabul etti. Dolayısıyla bu madde ihlal edilmemiştir.

2) Temel Prosedürel Kuralların İhlali: Örnek: (Adil yargılama hakkının ihlali): fenerbahçe Kulübü davada kendi seçmiş olduğu hakem tarafından temsil edilmiş ve kendi hakemiyle UEFA hakeminin mutabık kaldığı bir baş hakem seçilerek karar verecek ekip oluşturuldu.

fenerbahçe Kulübü davada savunma hakkını kullandı ve savunma hazırlaması için de gerekli süre tanındı. Dolayısıyla bu madde de ihlal edilmemiştir.

3) Kamu Çıkarına Uyumsuzluk : Alınan kararın kamu aleyhine oluşan hiç bir sonucu yoktur. Dolayısıyla bu madde de ihlal edilmemiştir.




SONUÇ:

Bu maddelerden hareket ederek davada her hangi bir ihlal olmadığı ve fenerbahçe'nin CAS kararını İsviçre Federal Mahkemesi'ne taşıma şartlarının da oluşmadığı görülmektedir. 

Bundan önce yaptığı bütün başvurulardan red cevabı alan fenerbahçe'nin İsviçre Federal Mahkemesi'nden de red cevabı alması kaçınılmazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder