8 Nisan 2012 Pazar

Bitmeyen İşkence

Otuz dört haftalık süper lig işkencesinin bittiğine sevinemeden süper finalde yaşayacaklarımızın fragmanını seyretmiş gibi hissettim kendimi Trabzonspor’un Ordu ile mücadelesinde. Oysa ne güzel kurtulmuş olacaktık bu maç sonrası çektiğimiz çileden, ama  altı maç daha zulme devam dedi bordo mavili futbolcular !

Karşılaşmada futbol adına konuşulacak kayda değer bir durum yoktu. Trabzonspor her zamanki gibi ne yaptığını bilmeyen, organize atak geliştirmekten yoksun, savunması ve orta sahası birbirinden kopuk oynayan taraftı. Sezon başından beri sürekli yan ve geri pas yapma özelliklerini bu maçta da sürdürünce futbol takımından çok rugby takımı seyrediyor gibi hissettim yine kendimi. Bilen bilir ama hatırlatalım rugby de hücum eden takım ileri pas yapamaz, ya geri ya da yan pas yapmak zorundadır.

Bu maç bir kere daha gösterdi ki Colman olmayınca Trabzonspor aciz bir takım hüviyetine bürünüyor. Colman yoksa Zokora var, Adrian var, Henrique var, Alanzinho var diyebilmeyi çok isterdim ama gelin görün ki onların bile kendi varlıklarından haberi yoktu.

Yoklar içinde geçti zaten bu sene. Adalet yoktu mesela en başta, sonra ahlâk da yoktu. Adalet ve ahlâk olmayınca aslında geri kalanların da pek bir anlamı yoktu. O kadar olmayan içinde futbol olur muydu? Zordu belki ama iyi bir kadro kurulmuş olsaydı her şeye rağmen olurdu.  Bu kadronun da ortaya koyacağı futbol bu kadardı ve onlar da mendil yapmak için aldığınız kumaştan gömlek çıkmaz dediler sezon boyunca.

İyi de kardeşim bari mendil çıkarsaydınız ortaya diyecek olsak onların da bahaneleri hazır. Kirletmeyen kalmadı ki şuncacık mendili sezon başından beri. Siyasilerinden medyasına, hırsızından TFF’sine hatta ve hatta disiplin kuruluna kadar.

Ne diyelim buna da şükür bunu da bulamayanlar var. Hem süper final öncesi beklenen şike kararı verilmezse fazla mücadele etmeye de gerek kalmayacak. Şampiyonu organize edilmiş olan süper ligimizin Şampiyonlar Ligi biletini alan ikinci takımı olmak için BJK’nin önünde bitirmek yeterli olacak. Gerisi ise yine UEFA’ya kalmış olacak. Geçen sene kapı dışarı ettikleri hırsızları bu sene buyur edecek değil ya adamlar, yine sen gel diyecekler Trabzonspor’a.

Saygı ve sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder