4 Nisan 2012 Çarşamba

Yemezler Yavuz Hırsız !

Hayatımızın önemli bölümlerinden birini oluşturan futbolu şu günlerde anlatan en güzel atasözü ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ olmalı. Atalarımız bu sözü belki Türk futbolunun bugününü düşünerek söylemedi, hatta bu sözün futbolla uzaktan yakından alâkası bile yoktu ama ne tesadüftür ki gelinen noktanın aynadaki yansımasıdır bu söz.

Geçen senenin şikeli şampiyonu ile şike mağdurunu karşı karşıya getiren müsabakanın içerisinde benim de tasvip etmediğim bazı hadiseler cereyan etti. Hazırlanan çeşitli pankart ve sloganlara ek olarak sahaya atılan ve emek karşılığı akıtılan teri temsil eden beyaz atletlerin yanında kendini bilmez bir futbol düşmanının sahaya bir çakı attığına da tanık olduk.

Mal bulmuş mağribi misali yerde duran çakı alınıp dişlerin kullanılması vasıtasıyla açılarak hakeme teslim edilip görev tamamlanınca bir volkan patlaması da yaşanmış oldu yeşil çimler üzerinde. İşte bu dakika itibari ile yavuz hırsızın ev sahibini bastırma operasyonu da başlamış oldu.

Geçen sene çevirdiği onca oyuna ve çaldığı emeğe aldırış etmeden hunharca saldırmaya başladı rakibinin üzerine İstanbul’un siyaset ve medya destekli hırsızı. Salyaları akan maşaları tarafından hırpalandı önce Trabzonspor camiası maç akşamı. Yetmedi resmi sitelerinden teşekkür ettikleri rakiplerine çok geçmeden  saldırdılar sarı lacivert hırsızlar.

Şimdi sormak lazım sizlere;

  • Aylardır hapishanede yatan sizin başkanınız ve yöneticileriniz değil mi Trabzonspor’un şampiyonluğunu çalmak için şike yaptığı belgelenen?
  • Sizin stadınız değil mi tabancayla adam yaralanan?
  • Sizin seyirciniz değil miydi sezon başında sahayı basıp hazırlık maçını yarıda bıraktıran?
  • Bir BJK maçı sonrası kimdi stadın oto parkında Nobre’yi kovalayan?
  • Sizin kaleciniz değil miydi şu an hapishanede olan başkanınızın yanında dolaşan adamları tarafından antrenman sonrası kendi tesislerinde tekme tokat dövülen?
  • Sizin taraftarınız değil miydi şampiyonluğu Bursa'ya kaybedince stadını yakan, stat etrafını savaş alanına çeviren?
  • Sizin tribünlerinizi dolduran kadın ve çocukların ağızlarından dökülen küfürler değil miydi ilk yarıda Trabzonspor ve başkanına edilen?
  • Daha iki hafta önce siz yarmadınız mı rakip takım hocasının kafasını?
  • Siz değil miydininiz birkaç gün önce Çağlayan'da polisle meydan savaşı yapan?


Şimdi bütün bu yaşananlara, dokuz aydır cereyan eden gelişmelere aldırış etmeden sütten çıkmış ak kaşık oluverdiniz. Emeğini çaldığınız, aylardır provoke ettiğiniz ev sahibini bastırmaya çalışıyorsunuz. Bu sefer yemezler ‘yavuz hırsız’.

Saygı ve sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder