30 Nisan 2012 Pazartesi

UEFA'ya ve Platini'ye Mektup !


Dear Mr. Platini,

I would like to make an official complain about Turkish Football Association for legalising match fixing by announcing the change of article 58 of Diciplinary Procedure. The only aim of this change is to save Fenerbahçe SK from relegation that you know were involved in several match fixing activity  last season.

As yourself and Mr. Infantino mentioned several times, this is UEFA’s and FIFA’s must have diciplinary act and all Federations have to obey this rule. Please take prompt action on this matter and save Turkish Football.

Political interfere and unfair treatment in Turkish Football must be stopped now. Bring justice to Turkish Footbal by following your diciplinary procedures no later than today.

Best regards
Ender Kuyumcu


Sevgili Platini,

Türkiye Futbol Fedarasyonu hakkında disiplin talimatnamesinin 58. Maddesini değiştirmek sureti ile şikeyi yasallaştırdıkları için resmi şikayette bulunmak istiyorum. Bu değişikliğin ana amacı sizin de bildiğiniz gini geçen sezon bir çok maçta şike yapmış olan Fenerbahçe SK’nün küme düşürülmesini engellemektir.

Şahsınızın ve bay Infantino’nun da defalarca belirttiği üzere bu madde federasyonların değil UEFA ve FIFA’nın olmazsa olmaz maddesidir ve bütün federasyonlar bu kurala uymak zorundadır. Lütfen bu konuda acil hareket edin ve Türk Futbolunu kurtarın.

Türk Futbolundaki siyasi müdahale ve haksız muamele hemen şimdi durdurulmalıdır. Türk futboluna disiplin talimatlarınızı uygulamak sureti ile bugünden geç olmamak koşulu ile adaleti getirin.

İyi dileklerimle,
Ender Kuyumcu

Önemli Not : Yukarıdaki Türkçe açıklamasını yazdığım İngilizce metni kendi adınızla aşağıdaki adreslere mail olarak gönderebilirsiniz.

discipline@uefa.ch; info@uefa.com; contact@uefa.com; eac-info@ec.europa.eu

5 yorum:

  1. abi türkçe metinde 2.satırda yanlış yazım var gibi olacak heralde, birde ingilizce metinde en başta compain sözcüğü yanlış yazılmış olabilirmi, yazı için teşekkürler bu arada bir kaç mail adresimden gönderdim eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. UEFA SEN HAKLILARIN YANINDASIN HEP VER ŞU FENERBAHÇENİN CEZASINI SANA SİZE GÜVENİYORUZ

    MİRAÇ AKSU

    YanıtlaSil
  3. ben orduluyum tam destek kardeslerıme

    YanıtlaSil
  4. Allah'ın ezik beyinsizleri.. Kendi kuyunuzu kazıyosunuz haberiniz yok amk

    YanıtlaSil
  5. Cher Monsieur Platini,

    Nous vous écrivons au sujet de la décision de la Fédération Turque de Football de modifier l’article 58 du code disciplinaire du football, qui concerne les pénalités encourues en cas de trucages des matches.
    Vous devinerez que la raison de cette modification est de sauver l’équipe de Fenerbahce qui depuis des mois rend des comptes sur des matches que son Président, Aziz Yıldırım, aurait truqué durant la saison 2011-2012. Vous devez savoir qu’il y a des preuves irréfutables de ces trucages. Mais la Fédération Turque de Football veut éviter à tout prix que Fenerbahce soit pénalisée et pour cela elle n’a pas hésité à modifier le fameux article 58 du code disciplinaire.
    Or, nous savons très bien que cet article est le garant d’un football propre, juste et permet à ce sport, qui déchaine les passions, de rester protégé de toute influence et pression hors du terrain. Cette modification va également nous éloigner des principes de bases de la FIFA et de l’UEFA, qui sont inflexibles au sujet des matches truqués.
    Ce que nous vous demandons c’est d’intervenir dans ce processus afin de nous aider nous passionnés du football en Turquie d’avoir dans notre pays un football propre, équitable et loin de toutes interventions partiales.
    Nous pensons que vous nous comprenez car même si les couleurs que nous supportons sont différentes notre passion est la même.
    Cordialement,









    Sayın Platini,

    Bu mektubu sizlere yazmamızın sebebi Türk Futbol Federasyonun değiştirdiği disiplin talimatnamesinin 58. Maddesi. Bu madde futbolda şike ve teşvik yapılması durumunda verilen cezalardır.
    Tahmin edersiniz ki bu değişikliğinin sebebi Fenerbahçe takımını kurtarmaktır. Aylardan beri Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 2011-2012 sezonunda yaptığı şike ve teşvikler konusunda adalete hesap vermektedir. Yöneltilen suçlar hakkında ciddi kanıtlar vardır. Fakat TFF Fenerbahçe’nin ceza almaması için uğraşmaktadır ve bunun için disiplin talimatnamesinin 58. Maddesini değiştirmiştir.
    Bildiğiniz gibi bu madde temiz, adil bir futbol ve milyonları coşturan bu sporun her türlü saha dışı baskılardan uzak kalması için olmazsa olmaz bir kanundur. Üstelik bu değişiklik bizleri ayrıca FIFA ve UEFA’nın kriterlerinden de uzaklaştıracaktır ki şike ve teşvik konusunda ne FIFA ne de UEFA tahammül göstermektedir.
    Sizden istediğimiz bu süreçte bizlere, yani Türk Futbolseverlere, ülkemizde temiz, adil ve her türlü taraflı müdahalelerden arınmış bir futbol için yardımcı olmanızdır.
    Bizleri anladığınızı umuyoruz çünkü tuttuğumuz renkler farklı olsa da tutkumuz aynı.

    Saygılarımla,



    Bu da fransızcası olur ya Platini amcamız ingilizce bilmiyordur :)

    Selamlar.

    YanıtlaSil