1 Nisan 2012 Pazar

Organize İşler Bunlar

Maç öncesi stat hoparlörlerinden çalınan ‘Organize İşler Bunlar’ şarkısı birçok açıdan bugünün ve Türk futbolunun aynası gibiydi.

Geçen sene ‘Şike Organizasyonu’ sonucu ligi tepede bitiren Fenerbahçe ile ‘UEFA Organizasyonu’ olan Şampiyonlar Ligi’ne davet edilerek UEFA tarafından şampiyon apoleti teslim edilen Trabzonspor’un mücadelesinde gülen taraf her zamanki gibi ‘Organizasyon Komitesi’ oldu. Bu maçın berabere sonuçlanması ile ‘Süper Final Balonu’ da istedikleri gibi şekillenmiş oldu.

Beşiktaş maçının kahramanı Fırat Aydınus, Baroni’nin attığı golde yan hakeminin ofsayt bayrağına uymayarak Baroni’nin arkadan geldiğini anlattı futbolculara büyük bir gururla kararını savunurken. Aynı pozisyonda ne hikmetse Sow’un topa hareketlenmesi sonucu aktif duruma geçip ofsayt olduğunu görmek istemedi. Bununla da yetinmeyip Selçuk’a Burak’ın bileğine bastığı pozisyonda doğrudan, Caner ve Baroni’ye arkadan müdahaleleri yüzünden ikinci sarıdan kırmızı vermeyerek de Organize İşler’in’  bu sene de son sürat devam ettiğini kanıtlamış oldu.

Saha dışında her türlü kurum ve kuruluşun organizasyon içinde olduğu ülkemizde hiçbir takımın saha içinde organize olamıyor olması da üniversitelerde araştırılması gereken bir tez konusu. Bugün sahada ne yaptığını bilen iki futbolcu vardı. Bunlardan birincisi doksan dakikanın yıldızı olan Colman, diğeri ise oyunda kaldığı sürece Fenerbahçe’nin kalbi ve beyni konumunda olan Alex.

Her iki futbolcuya da takım arkadaşlarından en ufak bir destek olsa sonuç desteğin olduğu futbolcunun takımı lehine değişecekti ama gelin görün ki sahada ‘Organize İşler’ görmek imkânsızdı. Fenerbahçeli futbolcuların içinde bulundukları suçluluk psikolojisi ile organize olamamasını açıkçası bekliyordum.  Benim beklemediğim Trabzonspor’un bu denli ruhsuz ve isteksiz oynamasıydı.

Bordo mavili oyuncular maç öncesi tribünlerde yaşanan coşku ve isteğe bir nebze olsun ayak uydurabilmiş olsalardı bugün her türlü organize işe rağmen sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. Bunu başaramayarak istemeden de olsa bu seneki organizasyonun düzenleyenlerinin ekmeğine yağ sürmüş, süper final balonu öncesi ‘Organize Şampiyonu’ da ortaya çıkarmış oldu.

Saygı ve sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder