31 Ocak 2012 Salı

Deniz Bitti MAA Gitti, fb Küme Düşecek.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar (MAA) bugün yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini belirtti. Üzerinde durduğu en önemli nokta CAS Hakimi Av. Kısmet Erkiner’in bahsettiği ve 6 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde Federasyona ulaşan belgelerden kendisinin haberinin olmadığını ve UEFA yetkililerinin kendilerine farklı CAS’a farklı tavır aldığıdır.

CAS Hakimi Kısmet Erkiner  : "Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi kararını UEFA'nın baskısıyla aldığını iddia ediyor. Şimdi elimde, Fenerbahçe'nin açmış olduğu davada UEFA'nın CAS'a vermiş olduğu savunma var. Bu savunmanın 6.3 paragrafında diyor ki UEFA, 'Şayet TFF elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA'ya kulübü Şampiyonlar Ligi'nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir.' TFF bu savunmayla bize Fenerbahçe'yi ihraç edeceğini bildirmeseydi biz onu oynatırdık.

İşte MAA’nın UEFA’yı samimi bulmadığı ve iki yüzlülükle suçladığı nokta burası. Gelin isterseniz kaseti başa saralım ve MAA’nın Savcı Berk’le yaptığı ilk görüşmenin ardından yaptığı açıklamayı hatırlayalım. MAA delillerin açık ve durumun çok vahim olduğunu, biran önce karar alacaklarını ve süreci uzatmayacaklarını söylemişti. Bunu belli ki acemiliğinden yapmıştı ve ilerleyen süreçte yaptıkları ve söyledikleri ile o koltuğa oturtulma amacının olayı kanun ve kurallara göre çözmek olmadığını, süreci mümkün olduğunca uzatıp fb’yi kurtaracak bir formül bulmak olduğunu defalarca ispat etti gerçek futbol severlere. Gelin isterseniz bu noktada gıyabında MAA’ya birkaç soru soralım.

1.     UEFA Başmüfettişi Cornu Savcı Berk ve TFF yetkilileri ile konuştuktan sonra, UEFA Şampiyonlar Ligine ( ŞL ) fb’nin yerine Trabzonspor’u davet ettiğinde UEFA size şayet kendinizden eminseniz fb’yi gönderin ama ilerleyen süreçte suçlu çıkarlarsa cezası çok ağır olur dedi mi demedi mi?

2.     Bunun üzerine MAA ve ekibi biz bu sorumluluğun altına giremeyiz deyip, fb yöneticileri ile konuşup, durum böyle böyle, şayet temiz olduğunuza inanıyorsanız gidin kendinizi UEFA karşısında savunun dediniz mi demediniz mi? ( Bu teklifi Ali Koç’a ilettiğini daha sonra defalarca MAA kendi de açıkladı)

3.     Trabzonspor ve BJK temiz olduklarının garantisini verip Avrupa Kupalarında yollarına devam ederken fb bu yönde bir cesaret gösterebildi mi? fb’nin CAS’ta UEFA aleyhine açtığı dava usul yönünden miydi yoksa kararın haksızlığı yönünden miydi? ( fb avukatları da ekranlarda defalarca usul yönünden dava açtıklarını açıkladılar).

4.     Kararını bekleyip karar vereceğinizi defalarca dile getirdiğiniz ve Hukuk Profesörlerinden oluşan Etik Kurulu incelediği belgeler sonunda Trabzonspor ve BJK’nin temiz olduğuna ve fb’nin birçok maçta şike yaptığına, teşvik verdiğine, şike ve teşvike teşebbüs ettiğine dair bir raporu tarafınıza sunmadı mı?

5.     Trabzonspor ile ilgili bütün belgeler incelenmiş olmasına rağmen sırf lobi oluşturmak ve aba altından sopa göstermek amaçlı uzatılan her mikrofona Etik Kurulu Raporu ve UEFA’ya verdiğiniz tavsiye kararına rağmen, dosyada Trabzonspor’un da adı geçiyor açıklamasını yapmadınız mı?

6.     3 Temmuz’dan bu yana yaşanan süreçte suçluların cezalandırılması için şu adımı attık diyebileceğiniz tek bir adım var mıdır? Varsa ne olduğunu açıklayabilir misiniz?

7.     26 Ocak tarihinde sahneye koyduğunuz tiyatroya dayanak olarak gösterdiğiniz, UEFA’nın tarafınıza verdiğini iddia ettiğiniz puan silmeye onay veren yazıyı neden canlı yayında biz futbol severlerle paylaşmadınız? İşte size doğruyu söylediğinizi ispat etmek için fırsat, gösterin belgeyi ve inanalım dediklerinize.

8.     Gerek fb yöneticisi murat özaydınlı, gerekse camianın diğer insanları ile defalarca toplantı yapıp pazarlık yapmadınız mı? Hatta ali koç’a genel kurulda dönüp yukarıda Allah var sayın koç ben mi fb’nin kötülüğü için çalışmışım diye sormadınız mı? fb’li yöneticileri kapalı kapılar ardında yaptığınız pazarlıklarda eksi puan için 10 takla atmakla ama kameralar önünde delikanlılık yaparak yalan söylemekle itham etmediniz mi?

Evet Sayın MAA, sizin de dediğiniz gibi yukarıda Allah var ve bunun hesabı er ya da geç hem tarafınızdan hem de maşalığını yaptığınız güçler tarafından sorulacak. Ama gelin isterseniz ben size o kadar beklemeyeceğimiz hesaplardan bahsedeyim.

Daha önceki yazılarımda da defalarca belirtmiştim, UEFA bakkal dükkânı değildir ve bu mantıkla yönetilmez. Hiçbir Avrupa ülkesinde ve bu ülkelerdeki hiçbir kurumda kurallara aykırı hareket edilmez, SUÇ VARSA CEZASI VERİLİR. Aslında UEFA sezon başında size yaptığı uyarı ile yolunuzu açmıştı ama siz o yoldan yürüme yerine şikecileri kurtarmak için formül arama yolunu tercih ettiniz.

Sayın MAA siz bugün deniz bittiği için istifa ettiniz. Siz bugün sizi oraya getiren güçler istediği için istifa ettiniz. Siz bugün fb’yi kümeye düşüren başkan olarak tarihe geçmemek için istifa ettiniz ve siz bugün artık süreci daha da geciktirebileceğiniz bir oyun kalmadığı için istifa ettiniz. Çünkü siz de biliyorsunuz ki UEFA’dan sonra FIFA’nın da işe karışmış olması artık karar almanız gerektiğinin işareti idi. Artık Etik Kurulu Raporu, savunma hakkı, delil eksikliği gibi bahaneleriniz de kalmadı ve lig de yakında sona ermek üzere. UEFA’nın size vermiş olduğu yargı sürecini bekleyemezsiniz en geç play off öncesi kararınızı verin emri de Infantino tarafından birkaç gün önce hatırlatıldı. Yani kaçacak yer kalmadı sayın MAA, onun için siz bu masalları gidin şikecilere anlatın çünkü bizim karnımız palavralara tok, hele sizin palavralarınıza tamamen tok.

Sevgili Trabzonsporlular gelinen bu noktada şikecilerin ve destekçilerinin kaçacak yerleri yok. Son bir hamle süreci biraz daha geciktirmek istiyorlar ama UEFA ve FIFA buna izin vermeyecektir. MAA ve yönetimi yapmamış olsa da gelecek olan yönetim fb’yi KÜME DÜŞÜRECEKTİR VE ŞAMPİYONLUK KUPASINI TRABZONSPOR’A VERECEKTİR.

Saygı ve sevgilerimle,

Ender Kuyumcu




































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder