24 Mart 2012 Cumartesi

Adalet Zengin bir Hazinedir...

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve başkanı Michel Platini’nin yaptığı son açıklamalar malumun ilanı niteliğindeydi. Her ikisi de üstüne basa basa UEFA ve FIFA’nın sloganı haline gelen ve talimatnamelerinde yer alan bir maddeye vurgu yapıyordu : ‘Zero Tolerans to Match-Fixing’, yani ‘Şikeye Sıfır Hoşgörü’.

Kendisine inanmaya hazır kitleleri popülizm yaparak sekiz aydır oyalayan kahraman Türk basını önce Infantino’nun karşısına çıktı. Hırsızı savunma adına kilit soru geldi beklendiği üzere; ‘ Madem sıfır tolerans var neden Şampiyonlar Ligi’ne dosyada adı geçen Trabzonspor’u alıyorsunuz? ’. Cevap adamların bizi bizden daha iyi tanıdığını ispatlar nitelikteydi; ‘ Türkiye’de birçok olay gazetelerde başlıyor gazetelerde bitiyor’. Bir bakıma İnfantino İstanbul medyasında sürecin başından beri Trabzon aleyhine yürütülen kampanyanın kendileri için bir anlam ifade etmediğini dile getiriyordu. Bu süreçle ilgili olarak yapılması gerekenleri anlamamakta ısrar edenler için anlatmaya devam etti: ‘ Türkiye Futbol Federasyonu’nun elinde konuyla ilgili yeterince belge ve bilgi var, bu karar mahkemeler beklenmeden biran önce alınmalıdır. Alınan bu karara göre biz de nihai kararımızı veririz’. Son noktayı da koymayı ihmal etmiyordu Infantino; ‘ 58. Madde federasyonların değil UEFA ve FIFA’nın maddesidir ve uygulanmak zorundadır ’.

Infantino’nun mesajları tam olarak algılanamamış olacak ki, UEFA genel kurulunda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalının tam da bizi görmek istediği Şark zihniyeti içinde  ‘ Şike yapanlarla kulüpler ayrılsın, kişilerin yaptığının cezasını kurumlar çekmesin’ dedi. Bunu yaparken de partisinin başında bulunan Adalet kelimesinin aslında herkes için değil güçlüler için konulmuş olduğunu tescil etmiş oldu.

Başta sayın başbakan olmak üzere ilgili resmi kurumların sağlayamadığı adaleti elin Fransız’ından bekleyen milyonlarca mağdur Trabzonsporlunun yüreğini ferahlatan sözler ise yine o beklenen kişiden geldi ;  ‘ Belki söylediklerinize katılabilirim sayın başbakan ama futbol UEFA ve FIFA’nın kanunlarıyla yönetiliyor ve bu konuda da bu kanunlar uygulanacaktır ’.

Süreç boyunca çok sevdiği Fenerbahçe camiasının haklarını korumaya odaklanan sayın başbakana son olarak Şenol Güneş hocamızın çok güzel sözlerinden birini hatırlatmak isterim : ‘ Adalet zengin bir hazinedir, günü gelince herkese lazım olur ’. Tıpkı okuduğunuz basit bir şiir sonucu demir parmaklıklar arkasına gönderildiğinizde size lazım olduğu gibi…

Saygı ve sevgilerimle,






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder