21 Mart 2012 Çarşamba

Uzayan İşkence

Oyunun mutlak hakimi olduğunuz bir yarıda hem de hiç pozisyon vermeden soyunma odasına mağlup gidiyorsanız söyleyecek fazla söz de kalmıyor demektir. Rakip neredeyse futbol adına hiçbir varlık göstermiyor, topun kontrolünü tamamen size bırakıyor, kerhen savunma yapıyor ve hücumu aklından bile geçirmiyor fakat siz bir şekilde ne yapıp ne edip golü kalenizde görüyorsunuz.

Burak’ın olmadığı yarıda Alanzinho ve Volkan’ın sorumluluk alması golü getirecek pozisyonlar üretmeye yeterli olduysa da gerek Halil’in yetersizliği gerekse Olcan’ın ağrılarının da payı olduğunu düşündüğüm etkisiz oyunu buna engel oldu. Süleyman Abay’ın atladığı üç sarı kart ve Antalyalı futbolcudan gelen topa verdiği ofsayt kararı Trabzonsporlu oyuncuların gol bulamamasında ve Antalya’nın da direncini artırmasında önemli etkendi.

Adrian’ın yerine Burak’ın alınması her ne kadar olumlu sonuçlar doğurması için yapılmış bir değişiklik olsa da bu karşılaşma bir kez daha gösterdi ki Burak Yılmaz attığı otuz gole ve kazandırdığı onca puana rağmen bu takımın oyununa olumsuz etki ediyor. Hücum çeşitliliği yerini Burak seçeneğine bırakınca Alanzinho ve Volkan’ın da etkinlikleri ortadan kalkıyor ve bu oyuncular oyundan düşüyor.

Olcan’a yapılan penaltı sonrası bordo mavililer beraberliği yakaladı ama maçı kaybetti. Bu dakikadan sonra her iki takımın da sahaya yansıttığı oyun bir kez daha gösterdi ki Türkiye’de takımlar tamamen psikolojik dürtülerle oynuyor. İki takım bir anda kişiliklerini değiştirmişçesine oynamaya başlayınca Trabzonspor’un kronikleşmiş savunma hataları da başlamış oldu. Art arda kalesinde pozisyonlar veren Trabzonspor’un mağlup duruma düşmemesinde şansının yanı sıra Volkan’ın Minev’e yaptığı penaltıyı süzemeyen Süleyman Abay’ın da payı büyüktü.

Uzatmaların başında gelen golün Trabzonspor’u ateşlemesi beklenirken kalan yarım saat boyunca pozisyon üretememiş olması futbolcular adına utanç vericiydi. Aykut’la desteklenen Zokora’lı orta saha da sürekli kaçak oynayıp her topu yan pas ve geri pas olarak kullanınca bir Antalya macerası daha hüsranla sonuçlanmış oldu. Üstelik bu sefer fazladan oynanan bir otuz dakika sonucu hafta sonu oynanacak olan Galatasaray karşılaşmasına kupadan elenmiş olmanın moral bozukluğunun yanı sıra yorgunluk da eklenmiş oldu.

Saygı ve sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder