25 Mart 2012 Pazar

Bu Kadroyla Bu Kadar

Maç öncesi rakip yarı alanda baskı kurması ve iyi pas yapması beklenen taraf Galatasaray’dı, fakat baskın basanındır diyen bordo mavililer, ilk yarıda rakibi kendi silahıyla etkisiz hale getirdi.  Orta sahayı kontrol etmenin maçı kazanmanın anahtarı olduğunu bilen Şenol Güneş beş oyuncusuyla zenginleştirdiği bu bölgede Colman ve Zokora’nın etkili oyunu sayesinde ilk kırk beş dakikalık bölümde istediğini almış oldu.

Volkan ve Olcan’ın maç içerisinde Colman ve  Zokora ikilisine ayak uyduramaması, gol bölgelerinde Burak’la olan uyumsuzlukları ve son noktalarda yaptıkları yanlış tercihler ilk yarıda farkın artmasını engelleyen unsurlardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında alan daraltarak kendi yarı sahalarında kaptıkları toplarla çabuk hücuma çıkmayı hedefleyen bordo mavililer bu sayece birçok gol fırsatı yakaladı. Son vuruş eksiklikleri, birlikte düşünüp hareket edememeleri maçtaki üstünlüklerinin artmasını da engelledi.

Oyunun ilerleyen bölümlerinde Zokora ve Colman’ın etkinlikleri azalınca orta saha üstünlüğünü ele geçiren sarı kırmızılılar çok etkin olmasalar da tehlikeli pozisyonlar ürettiler. Hücumda etkisiz olan Olcan ve Volkan’ın savunmada da adam kovalamaları ve Serkan’la Celutska’ya yardım etmemeleri hem bu oyuncuları zor durumda bıraktı hem de penaltı pozisyonunun yaşanmasına sebep oldu. Ters ayakla ters kanatta oynamak zorunda kalan Celutska adamını kaçırınca kademesine giren Alanzinho’nun eline gelen topta kazanılan penaltı atışı gol olunca maçın sonucu da ortaya çıkmış oldu. Sarı kartı bulunan Galatasaray’lı oyuncuların yaptığı kasıtlı faullere ikinci sarı kartı veremeyen Cüneyt Çakır’ın bu pozisyondaki cesareti ve kararlılığı da takdire şayandı.

Karşılaşmanın son bölümlerinde oyuna dahil olan Adrian ve Henrique’nin ne yaptığını bilmeyen halleri kendilerine verilen toplam on milyon avro bonservis ücretinin acısını yüreğimin ta derinlerinde hissetmeme sebep oldu bir kez daha. Bu iki oyuncunun alınması yönünde rapor verenlerin bu sene yapılacak olan transferlere karışmayacağını umut ederek bu konuya şimdilik noktayı koyuyorum.

Sonuç olarak Trabzonspor kazanmaya çok yakın olduğu karşılaşmadan eldeki imkânların kısıtlı olması sebebiyle beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Galatasaray karşısında puan farkını on dörde indirme şansını yaptığı basit hatalar sonucu elinden kaçıran Şenol Güneş ve öğrencileri zaten zayıf olan şampiyonluk şansını da mucizelere bırakarak play-off grubunun yolunu tuttu ve bu kadroyla bu kadar dedirtti.

Saygı ve sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder